Convocatòria per a tots els grups antilínies i ecologistes dels Països Catalans 21-09-2004

Des de l'Assemblea en defensa de les terres nord orientals, la Coordinadora antilínia de les gavarres i una 30 d'entitats més es fa una CONVOCATÒRIA PER A TOTS ELS GRUPS ANTILINIES I ECOLOGISTES DELS PAÏSOS CATALANS, per unir esforços i preparar les estratègies de lluita en contra de la línia d'interconnexió amb França de 400 kV entre Sentmenat i Baixàs i el gaseoducte entre Oràn-Algecires- PPCC-França. La reunió es farà el Dissabte 16 d'octubre, a les 10 H. matí, al local del C.S. La Màquia (c/ Olivera, 11 de Girona). Dinar en comú.
L'adreça llista de correu és: novaculturaenergia(arroba)elsud.org

D'altra banda se'ns informa de la resposta en forma de comunicat de premsa que ha realitzat l'Assemblea Salvem les Guilleries i el Grup Antilínia de Santa Coloma de Farners a la declaració de REE (Red Eléctrica Española) que va fer a alguns mitjans de comunicació, el dimarts 07 de setembre del 2004. La companyia elèctrica afirma que ja té acabat el projecte de la línia de Sentmenat-Bescanó i manté que funcioni el 2007, l'Assemblea Salvem Les Guilleries i el Grup Antilínia de Sta. Coloma de Farners ens mostrem contraris al nou projecte que destrueix el cor de les Guilleries (P.E.I.N.) i d'altres territoris afectats de gran interès natural, paisatgístics i històric-cultural, etc.

Volem que l'alternativa al projecte d'aquesta línia sigui l'ús racional, el foment i l'estalvi energètic de les energies renovables.

El passat 27 d'agost del 2004, membres antilínia es van reunir amb el Conseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló, aprofitant la inauguració de la seu local d'ERC a St. Hilari de Sacalm. Se li va demanar quin és el posicionament del nou govern respecte al projecte d'aquesta línia de 400.000 volts i la resposta va ser que ERC, "tot i la seva bona voluntat i la seva convicció en defensa del territori i d'oposar-se a la línia de 400 kv., fins al final, en cap cas ERC podrà anar més enllà del que el marc polític actual i estatal els permet".
Nosaltres, els antilínia, creiem que les promeses fetes per alguns partits polítics públicament (ERC, IC-Verds, etc) abans de les passades eleccions s'haurien de contemplar en un moment tant decisiu com el d'ara.
Des de Salvem Les Guilleries i el Grup Antilínia de Sta. Coloma de Farners fa una crida a la mobilització massiva de cara a les properes manifestacions, com la manifestació antilínia en contra de línia de 400.000 volts "No a la THT" .

Salvem Les Guilleries i Grup Antilínia de Sta Coloma de Farners.
salvemlesguilleries(arroba)catalunyamail.com

Per a més informació sobre la manifestació convocada a Ceret, consulteu www.collectif-nonalatht.com
(21-09-04)


No a la MAT
(web no oficial)
AtribucioNo comercialCompartir amb igualtat