Manifest 2000 de la pau i la no-violència Anar a la pàgina inicial de LIMNOS


L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'any 2000 com a "any Internacional de la Cultura de la Pau". Amb motiu de la celebració del 50è. aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, un grup de Premis Nobel de la Pau ha creat el Manifest 2000 que, per la importància que considerem que té, reproduïm a continuació per si us el voleu fer vostre:
"Perquè l'any 2000 ha de ser un nou inici per a tots. Junts podem transformar la cultura de la guerra i la violència en una cultura de pau i no-violència.
Perquè aquesta evolució exigeix la participació de cadascun de nosaltres i ofereix als joves i a les generaciones futures valors que els ajuden a formar un món més just, més solidari, més lliure, més digne i harmònic.
Perquè la cultura de la pau fa possible el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient i la satisfacció personal de cada ésser humà.
Perquè sóc conscient de la meva part de responsabilitat en el futur de la humanitat.
EM COMPROMETO EN LA MEVA VIDA QUOTIDIANA, AMB LA MEVA GENT, EL MEU TREBALL, LA MEVA COMUNITAT I EL MEU PAÍS A:
1. Respectar totes les vides. Respectar la vida i la dignitat de cada persona sense discriminacions ni prejudicis.
2. Refusar la violència. Practicar la no-violència activa en totes les seves formes: física, sexual, psicològica, econòmica i social, en particular vers els més desvalguts i vulnerables, com són els nens i els adolescents.
3. Practicar la generositat. Compartir el meu temps lliure i els meus recursos materials amb generositat, a fi d'acabar amb l'exclusió, la injustícia, l'opressió política i l'econòmica.
4. Escoltar per comprendre. Defensar la llibertat d'expressió i la diversitat cultural, donant sempre preferència a escoltar i dialogar, per davant del fanatisme, la difamació i el rebuig dels altres.
5. Preservar el planeta. Fomentar un comportament responsable dels consumidors i el desenvolupament de pràctiques que respectin totes les formes de vida i preservin l'equilibri de la natura en tot el planeta.
6. Reinventar la solidaritat. Contribuir al desenvolupament de la meva comunitat amb la plena participació de les dones i el respecte als principis democràtics, a fi de crear entre tots noves formes de solidaritat".

FEM POSSIBLES AQUESTS COMPROMISOS EL SEGLE XXI

Ens trobareu cada dimecres de 6 a 8 al nostre local, Pl. dels Estudis, 2, entrada pel C/. Servites
(Edifici del Museu Darder) tel. 972 574 467 o email: limnos@suport.org
Pàgines recomanades:

Pàgina principal