Reserva natural de fauna salvatge de l'illa del Fluvià Anar a la pàgina inicial de LIMNOS


La reserva natural de fauna salvatge de l'illa del Fluvià (també anomenada Illa de Fares) està situada entre els termes municipals de Serinyà, Sant Ferriol i Maià de Montcal. El que antigament era una illa al Fluvià, actualment és una península amb una superfície de 65 Ha., i només en casos de grans crescudes es converteix de nou en una illa. Els meandres del Fluvià, els canyissars a prop de la resclosa, els codolars i la vegetació de ribera que voreja el riu en aquesta zona, així com la seva tranquil.litat, fan que sigui un indret de gran interès ecològic i un dels principals punts de nidificació de les aus aquàtiques de la comarca. En l'espai comprès entre l'illa de Fares i els amplis boscos de ribera dels dos marges del riu, fins arribar a la resclosa de Serinyà, s'hi han citat poblacions importants d'ocells aquàtics i hi conviuen una àmplia representació de la flora i la fauna pròpies dels llocs humits.
Aquest tram del riu Fluvià va ser un dels punts escollits per a l'alliberament d'una de les llúdrigues del projecte de reintroducció d'aquests animals que duu a terme al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà.

ACTIVITAT
Si voleu veure de prop aquesta reserva natural, ens podeu acompanyar a la sortida que us proposem tot seguit: Matinal per rius i plans
Diumenge, 11 de febrer
Ens trobarem a les 9 del matí a correus (Banyoles) i anirem, amb el mínim de cotxes, fins a Serinyà.
Itinerari previst: Serinyà, riu Serinyadell, Pla de Martís, riu Fluvià, la resclosa de Serinyà, reserva de fauna salvatge de l'illa de Fares, riu Ser, camí de les Rescloses o de la Central, Serinyà.
Hora prevista de tornada, al voltant de les 2 del migdia. Cal portar esmorzar i beguda.

Podeu adquirir exemplars del pòster Estany de Banyoles, realitat natural, editat recentment per Limnos sobre la biodiversitat de l'Estany, al Museu Darder, al local de Limnos, en horari de secretaria, o a l'oficina de turisme de l'Ajuntament de Banyoles. El preu de venda és de 500 PTA cadascun.

Tant per a més informació sobre la sortida del dia 11 de febrer, com per aconseguir exemplars del pòster o per a altres qüestions relatives a temes de medi ambient, ens podeu trobar en el local del 1r. pis del Museu Darder, entrada pel c/. dels Servites (tel. i fax 972 57 44 67), els dimecres de 6 a 8 de la tarda. La nostra adreça de correu electrònic és: limnos@suport, org.
Pàgines recomanades:

Pàgina principal