LA DECLARACIÓ DE BANYOLES:
El dret d'usar la bicicleta
Anar a la pàgina inicial de LIMNOS


En el marc de les XVII Trobades Naturalistes i Ecologistes de Catalunya, celebrades el mes passat a Banyoles, es va convocar la Cimera catalana de la bicicleta. La cimera va adoptar l'esperit de la recent Conferència Mundial de la Bicicleta, aprovant la Declaració de Banyoles, basada en el dret de les persones a anar amb bicicleta quan vulguin. La utilització de la bicicleta té uns importants avantatges, tant per a l'individu com per a la societat i el medi ambient. El trànsit amb bicicleta manté fluïd el moviment per les ciutats i en preveu o redueix la congestió. L'ús de la bicicleta amplia el radi d'activitat de la gent, independentment de l'edat, el sexe o la posició social. També estalvia temps i espai, és rendible dedicar-li infraestructura i promou el desenvolupament de l'economia local. L'ús de la bicicleta és una activitat silenciosa, neta i sostenible, millorant l'entorn on viu la gent i dinamitzant les ciutats: no amenaça els altres, ni la natura, ni el paisatge; i tampoc suposa cap càrrega per a les reserves de combustible fòssils.
Tots els participants de la Cimera de la bicicleta fem una crida a les administracions i corporacions local, nacionals i internacionals, perquè:
* Reconeguin el dret de tots els sectors de la població inclosos els infants, a desplaçar-se amb bicicleta i a fer-ho amb seguretat.
* Declarin la bicicleta com a mitjà de transport que contribueix decisivament a una mobilitat sostenible, que ha de gaudir dels mateixos drets que els altres mitjans.
* Posin les condicions perquè l'ús de la bicicleta es torni més atractiu i segur.
* Destinin els recursos necessaris per al finançament de projectes que pomoguin l'ús de la bicicleta.
* Estableixin vies de diàleg i col.laboració amb les diverses parts implicades, especialment amb les organizacions d'usuaris de la bicicleta.

Ens trobareu cada dimecres de 6 a 8 al nostre local entrant pel c/. Servites (Edifici Museu Darder), tel. 972 57 44 67 o limnos@suport.org.
Pàgines recomanades:

Pàgina principal