El projecte rius: protegim i millorem els nostres rius Anar a la pÓgina inicial de LIMNOS


El Projecte Rius Ús un projecte d'educaciˇ ambiental que tÚ com a objectiu principal la conservaciˇ i millora dels nostres rius, afavorint l'apropament de la gent cap al nostre entorn natural. EstÓ promogut per l'associaciˇ HÓbitats i ha rebut el premi 2000 de voluntariat catalÓ. El concepte bÓsic d'aquest ambiciˇs projecte Ús que les agrupacions socials adoptin trams de riu de la seva comarca.

Es pretÚn que les entitats vigilin l'estat ecol˛gic dels nostres rius i n'aprenguin els valors naturals, per˛ a la vegada que en participin fent-hi berenades, realitzant excursions o creant itineraris i rutes al costat del riu, organitzant neteges del litoral del riu, fent plantades d'arbres, etc... D'aquesta manera es compleixen objectius com el de fomentar l'educaciˇ ambiental, apropar la gent a l'entorn natural, conscienciant-nos de la importÓncia de protegir i millorar el nostre medi ambient, estimulant la participaciˇ de la societat en activitats de voluntariat i treballant per millorar la qualitat de l'hÓbitat fluvial.

El Projecte Rius presenta una metodologia de treball senzilla i estandaritzada que permet que qualsevol grup hi pugui participar. No cal tenir coneixements previs sobre els rius. Tothom hi Ús benvingut. Actualment participen en el projecte des d'associacions ecologistes a escoles, instituts de secundÓria, associacions de pescadors, associacions de ve´ns, grups excursionistes, colles d'amics i persones a nivell particular.

El projecte s'ha estructurat en tres nivells que faciliten l'accÚs de qualsevol col.lectiu. Un primer nivell senzill Ús descobrir com sˇn i com funcionen els rius, un segon pas sˇn les inspeccions del riu i en tercer lloc es pot adoptar un riu. En les inspeccions, utilitzant els materials que s'ofereixen de forma gratu´ta, es realitza una anÓlisi de l'ecosistema fluvial. Com a mÝnim s'ha de fer un cop a l'any, el que suposa molt poca feina. El grau d'implicaciˇ en el projecte el decideix cada grup en funciˇ de les seves expectatives i possibilitats.

Des de Limnos ens hem proposat adoptar algun tram de riu de la comarca. Ja hi ha algun institut de secundÓria de la comarca que hi participa i des d'aquÝ animem a les entitats o agrupacions socials que s'afegeixin a aquest fantÓstic projecte. Si voleu mÚs informaciˇ del projecte la trobareu a http://personal5.iddeo.es/prius/


Ens trobareu cada dimecres, de 6 a 8, al nostre local entrant pel c/. Servites (edifici Museu Darder), tel. 972 574 467 o limnos@suport.org.
PÓgines recomanades:

PÓgina principal