Ocells insectívors i caixes-niu Anar a la pàgina inicial de LIMNOS


Acabem d’editar un tríptic dedicat a aquest tema, com a inici d’una campanya per afavorir la presència dels ocells insectívors. En farem un molt breu resum aquí. Podeu adreçar-vos a Limnos per aconseguir-ne algun exemplar.

Val la pena afavorir la presència d’ocells insectívors perquè fan d’insecticida natural. No perjudiquen les plantes, ni els insectes beneficiosos com fan els insecticides químics.

Els ocells petits fan els nius dins la vegetació o en forats de parets.Podem afavorir la seva presència als nostres jardins preparant la vegetació de manera que la trobin còmoda per a fer-hi el niu.

Les caixes-niu s’utilitzen per a compensar la manca d’arbres vells foradats on els ocells fan els nius, ajudant d’aquesta manera a la reproducció dels petits ocells insectívors.

Les caixes niu han de complir una sèrie de requisits, i penjar-se abans de la primavera, època en la qual els ocells inicien el seu periode reproductor.

Com aconseguir caixes-niu
- Fabricar-les un mateix. Hi ha molts tipus de caixes niu.En el tríptic que ha editat Limnos n’hi podeu trobar dos models.
- Posar-se en contacte amb Limnos. Tel 972 57 44 67 o e-mail limnos@suport.org. Et donarem informació i caixes niu.


ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES

El dia 2 de febrer és el Dia Mundial de les Zones Humides. Aquest any la Convenció Ramsar sobre les Zones Humides ha escollit com a eslògan de la diada reivindicar "el patrimoni cultural de les zones humides". La comarca del Pla de l'Estany és molt rica en zones humides, com l'estany intermitent d'Espolla, l'Illa del Fluvià, els estanyols de Sant Miquel de Campmajor o l'estany de Banyoles. Limnos s'ha adherit a aquesta campanya amb la realització de diverses activitats durant el febrer.

- "Els ocells del Pla de l'Estany". Xerrada i diapositives a càrrec de membres de Limnos. Dia 15 de febrer a 2/4 de 10 del vespre al primer pis del Museu Darder (entrada pel C/ Servites).

- Sortida ornitològica pels voltants de l'Estany i penjada de caixes niu. Dia 17 de febrer a les 9 del matí davant el Club Natació Banyoles. Durant el matí es penjaran caixes niu en diverses zones de l'Estany. Podeu portar prismàtics.

-Sortida als Aiguamolls de l'Empordà. Dia 3 de març. A les 8 del matí a Correus. Cal portar esmorzar i dinar.
Pàgines recomanades:

Pàgina principal