Creació de la plataforma "No a la Molt Alta Tensió" (No MAT) 16-10-2004

Aquest dissabte 16 d'octubre es va celebrar una nova reunió dels moviments socioecologistes al centre social La Màquia de Girona per organitzar la lluita contra la línia de 400 Kv.

A la reunió hi van assistir 32 entitats de Catalunya nord, del principat i de la franja d'Aragó i es va crear la plataforma "No a la Molt Alta Tensió"

Pels dies 28 i 29 de novembre el col·lectiu No a la T.H.T. organitza una contracimera que es desenvoluparà a Arles de Tec. Aquesta és la web [2] amb totes les informacions i detalls.



Nota de premsa, 16/10/04

TROBADA DELS MOVIMENTS SOCIOECOLOGISTES DE LA CATALUNYA NORD I DEL PRINCIPAT CONTRA EL "TRANSVASSAMENT ELÈCTRIC"

32 entitats de la Catalunya nord, del principat i de la Franja d'Aragó, s'han reunit avui al matí al local de la Màkia de Girona per a organitzar-se i crear la plataforma unitària "NO A LA MOLT ALTA TENSIÓ" (NO M.A.T.) com a extensió de la plataforma "NON A LA T.H.T.".per lluitar contra la imposició de la línia de 400.000volts prevista entre Graus, Sallent, Isona, Sentmenat, Bescanó, Figueres, Maçanet de Cabrenys, Sant Llorenç de la Muga, Cistella, Albanyà, Montferrer (Vallespir) i Baixàs (Rosselló).

S'ha constatat que en el 90% del territori agredit per aquesta infraestructura, a data d'avui, no hi ha cap informació pública ni justificació del pàs de la línia pels municipis afectats. A diferència de la Catalunya nord a on fa més de dos anys que els municipis, entitats, grups ecologistes i moviments socials opositors a la "autopista elèctrica" han pogut conèixer el traçat de primera mà per part dels polítics a través d'un debat públic obert a tota la població. Així que els propis alcaldes i el Consell General dels Pirineus Orientals són els capdavanters en la crida a la resistència contra el pàs de la línia.

En conseqüencia tots els integrants de la plataforma unitària "NO A LA MOLT ALTA TENSIÓ" (NO M.A.T.) demanen als partits polítics, alcaldes, al Govern català i espanyol que es posicionin públicament a favor o en contra d'aquesta gegantina agressió al nostre territori.

Altres acords consensuats ha estat:

- La presència activa i multitudinària en la Contracimera del trasvassament elèctric del 27 i 28 de novembre a Arles-Sur-Tech (Vallespir) en previsió de la cimera hispano-francesa prevista pel 7 o 9 de desembre a Saragossa a on de decidir la imposició d'aquesta línia.

- Estudi sobre la creació d'una Fundació per una NOVA CULTURA DE L'ENERGIA.

- La implicació de les Universitats Catalanes en l'estudi, necessitat,viabilitat i alternatives energètiques renovables d'aquesta "autopista elèctrica".

- La informació a la població, directa o indirectament afectada, dels perills, als que està exposada la salut de les persones a causa dels camps electromagnètics que es produeixen, la fauna (majoritàriament la aus), l'agressió al medi natural l'augment dels riscs d'incendis, esquarterament dels Espais Naturals Protegits).

- Creació d'un banc de recursos pels grups d'acció de les diferentes zones afectades.

- Diverses accions públiques de rebuig contundent al "trasvassament elèctric".


Ha convocat: Assemblea en Defensa de les terres nord-orientals.

Signa: Plataforma unitària "NO A LA MOLT ALTA TENSIÓ" (NO M.A.T.)


No a la MAT
(web no oficial)
AtribucioNo comercialCompartir amb igualtat